Vägen vi måste gå – Katrine Wessel

Babette och Christian Winther återvände till Trondheim för att skapa sig ett nytt liv i sin forna hemstad men det förflutna kastar långa skuggor. Förlusten av deras son har skapat ett avstånd mellan makarna som blir allt svårare att överbrygga, och Christian hyser fortfarande mycket förbittring och ilska mot sin far. Kan de hitta tillbaka till varandra och till sin plats i familjen?

Kommentar:
Vägen vi måste gå är den elfte boken i Katrine Wessels serie om familjen Winther i Trondheim. (I tur och ordning En ny tidOm du vill ha migRosenträdgårdens hemlighet, Ellinors modiga val, När allt uppdagasSommaren på Oaktree ManorDen största gåvanFamiljebandTillbaka till Rosenlyst. och Emmas bok). Elva böcker alltså! Och det är en serie som fortfarande håller ångan uppe.

Det är lättsam, kravlös och underhållande läsning – men det finns alltid dramatiska inslag med. Det kan vara klasskamp, våldsamheter, kvinnorättsfrågor eller lögner, svek och otrohet. Man får en bild av livet i Trondheim strax efter sekelskiftet, hur den moderna tiden smyger sig på och tar över gamla värderingar.

En klart läsvärd serie att svepas med i!

I november är det dags för nästa – och den sista! – delen i serien, Störst är kärleken.

Fakta:
Förlag: Bokförlaget Polaris
Antal sidor: 252
Utgivningsår: 2023