Sommaren på Oaktree Manor – Katrine Wessel

Rose Winther skall gifta sig med Dimpy Ashmore, och Cecilia Winther reser till England för att hjälpa sin dotter med förberedelserna. Cecilia är förväntansfull inför att träffa dottern, föräldrarna och sin syster för första gången på många år, men allra mest gläder hon sig åt att komma bort från salongen där hemma. Hon är trött på sitt liv och sitt äktenskap, men det kan hon inte berätta för någon.  

I England träffar Cecilia konstnären Rufus Pratt. Han är bohem, frigjord och charmerande och Cecilias värderingar och moral sätta på prov. Men är hon verkligen villig att ge upp sitt behagliga liv som societetsfru?

Kommentar:
Sommaren på Oaktree Manor är den sjätte delen (efter En ny tidOm du vill ha migRosenträdgårdens hemlighet, Ellinors modiga val och När allt uppdagas) i serien om familjen Winther från Trondheim. Den här gången utspelar sig handlingen i England, och det är trevligt med ett miljöombyte även om jag saknar att få följa Fredrik, Ellinor och de andra.

Familjen Winther är verkligen en mysig serie att svepas med i. Jag gillar släkt-serier där man får lära känna olika generationer i en familj, och där huvudpersonerna ständigt växlar. Den här gången är det återigen Cecilia som är i fokus, och en händelseutveckling jag inte riktigt såg komma.

Jag gillar också tiden som den utspelar sig i, runt förra sekelskiftet. En händelserik tid där den gamla världen möter den nya, kvinnors rättigheter växer sig starkare, och moderna tankar och idéer börjar formas.

Sommaren på Oaktree Manor är härlig, lättsam och underhållande läsning. Perfekt för lata dagar i solen, liksom hela serien om familjen Winther. Sjunde delen kommer i höst.

Fakta:
Förlag: Bokförlaget Polaris
Antal sidor: 284
Utgivningsår: 2022