Ellinors modiga val – Katrine Wessel

Ellinor Winther är en modern och egensinnig kvinna. Hon är också en ung änka och mor, som efter makens död bor hos sina svärföräldrar. Men att ägna dagarna åt att sitta stilla i de fina salongerna passar henne inte. Hon bestämmer sig för att börja arbeta, något som svärmor Cecilia Winther inte uppskattar. Det har varit svåra tider för invånarna i Kristiania, många har mist både hem och förmögenhet och Fredrik Winther försöker få ordning på familjens affärer. Han är förlovad med Camilla Brandt, men drömmer fortfarande om Emma och väl tillbaka i Trondheim korsas deras vägar igen.

Kommentar:
Ellinors modiga val är fjärde delen (efter En ny tidOm du vill ha mig och Rosenträdgårdens hemlighet) i serien om familjen Winther. Och det här är en härlig verklighetsflykt, speciellt i tider som dessa.

Den här gången ligger fokus på Ellinor, som är ung änka och mor. Hon vill inte vara beroende av sina svärföräldrar utan vill klara sin egen försörjning. Det ses inte med blida ögon av svärmor.

Jag tycker om att följa den här familjen och vardagen i Trondheim runt förra sekelskiftet. Det är händelserika tider, kvinnors rättigheter växer och den gamla tiden krockar med den nya. Jag gillar också att varje del har olika personer i fokus, men att alla de andra fortsatt är med i handlingen, i allra högsta grad. Har du inte bekantat dig med familjen Winther så är det hög tid att göra det!

Jag ser riktigt mycket fram emot nästa del!

Fakta:
Förlag: Polaris
Antal sidor: 304
Utgivningsår: 2022