Emmas bok – Katrine Wessel

Fredrik Winther och Emma Moen har båda lämnat Trondheim och flyttat till Kristiania, om än av olika anledningar. Emma flyr plågsamma minnen i sitt förflutna. Fredrik hoppas äntligen bli fri från det tunga ansvar som vilat på hans axlar i egenskap av arvinge till Winther-dynastin. På var sitt håll försöker de skapa sig nya och lyckligare liv i huvudstaden men då deras vägar trots allt korsas blossar kärleken upp på nytt. Frågan är bara om det verkligen finns någon framtid för dem tillsammans?

Kommentar:
Emmas bok är den tionde delen i Katrine Wessels serie om familjen Winther, efter En ny tidOm du vill ha migRosenträdgårdens hemlighet, Ellinors modiga val, När allt uppdagasSommaren på Oaktree ManorDen största gåvan. Familjeband och Tillbaka till Rosenlyst.

Jag gillar verkligen den här långköraren till serie, varje del är som en liten gottepåse att knapra i sig. Det är lättsmält och man vill bara ha en bit till. Den här gången känns dock som jag fått en och samma sort i påsen – det blir lite enahanda och nästan långtråkigt efter en stund. Det händer inte så väldigt mycket utan är samma samma hela boken igenom.

Men det gör faktiskt ingenting, det är ändå gottigt, och jag ser fram emot elfte boken som kommer i augusti!

Fakta:
Förlag: Bokförlaget Polaris
Antal sidor: 256
Utgivningsår: 2023