Den största gåvan – Katrine Wessel

England 1900. Unga Rose Winther och Dimpy Ashmore är nygifta och ska tillbringa julen på familjens gods, Oaktree Manor. Rose älskar julen och har stora planer för firandet. Det ska bli en oförglömlig jul full av god mat, varm toddy, vackert pynt, värme och kärlek.  

Förväntningarna och glädjen förvandlas snabbt till sorg och förtvivlan då Dimpy mottar ett brev som får honom att ge sig av hemifrån. Strax därefter anländer en främling till godset och Rose hamnar i ett känslomässigt kaos. Hur väl känner hon egentligen Dimpy? Och kan julen räddas?  

Kommentar:
Jag tycker så mycket om Katrine Wessels serie om den norska familjen Winther. Varje bok är en stunds härlig verklighetsflykt. Den största gåvan är den sjunde delen i serien (efter En ny tidOm du vill ha migRosenträdgårdens hemlighet, Ellinors modiga val, När allt uppdagas, och Sommaren på Oaktree Manor.

Även denna gång befinner vi oss i England. Rose och Dimpy är nygifta och ska fira julen på släktgodset Oaktree Manor. Men Dimpy har hemligheter. Vad är det han inte berättar? Jag hade mina aningar, men de visade sig vara totalt fel. Det är i alla fall en hemlighet som vänder upp och ner på Roses och Dimpys liv.

Det här är som sagt underhållande läsning som sveper mig bort till en annan värld. Jag tycker om att få kliva in i familjen Winthers värld och se hur dom har det. Åttonde delen finns redan ute, jag tror den blir perfekt mellandagsläsning.

Fakta:
Förlag: Polaris
Antal sidor: 284
Utgivningsår: 2022