Familjeband – Katrine Wessel

Trondheim, 1903.  Fredrik Winther har gift sig och flyttat in i en vacker lägenhet med sin fru Gitte. Han har äntligen accepterat sitt öde som arvtagare till familjen Winthers affärsimperium. Ellinor och Juul har flyttat in i Tildas herrgård, och Karen kommer snart att ta examen som lärare.  

Lyckan är stor men vänder plötsligt när en kvinna i staden blir utsatt för ett övergrepp. Händelsen sprider oro och familjen dras in i händelsernas centrum. Mitt i allt står Emma, ensam med krossat hjärta.

Kommentar:
Familjeband är åttonde delen i serien om familjen Winther, efter En ny tidOm du vill ha migRosenträdgårdens hemlighet, Ellinors modiga val, När allt uppdagasSommaren på Oaktree Manor och Den största gåvan.

Den här gången är vi tillbaka i Trondheim igen, och fokus ligger på Fredrik, Karen och Emma. Och Olava, tjänsteflickan som fick lämna sin anställning hos familjen Winther, råkar här ut för en väldigt tragisk händelse som påverkar både hennes och Fredriks tillvaro.

Det här är en underhållande romanserie, som är verklighetsflykt och historielektion på samma gång. Man får en inblick i livet och samhällsutvecklingen runt förra sekelskiftet. Det är klasskamp, en arbetarrörelse som växer fram. och folket börjar tala om rättvisa och om kvinnors rättigheter.

Fakta:
Förlag: Bokförlaget Polaris
Antal sidor: 316
Utgivningsår: 2022