När allt uppdagas – Katrine Wessel

När en främmande kvinna plötsligt knackar på dörren hos änkefru Mathilde Skjønberg ställs allt på ända, både för änkefrun och Familjen Winther. Men är den bedårande, unga Anna den hon utger sig för att vara?

Nu är inte Anna Adolfsen den enda med hemligheter. Hembiträdet Karen är säker på att hon skymtat Christian Winter i Trondheim, familjen Winthers tronarvinge som tros ha omkommit i en brand. Och Christians änka Ellinor som står i begrepp att gifta om sig med Juul Hagen. Karen känner att hon måste göra något och bestämmer sig för att berätta för Fredrik Winther om sin upptäckt.

Kommentar:
När allt uppdagas är femte boken (efter En ny tidOm du vill ha migRosenträdgårdens hemlighet och Ellinors modiga val) i serien om familjen Winther från Trondheim.

Det här har blivit en serie som jag tycker riktigt mycket om att följa. Det är underhållande läsning med kärlek och intriger, den utspelar sig under en händelserik period – slutet av 1800-talet – och med ett rikt persongalleri. I varje del är det fokus på en ny familjemedlem, vilket är ett grepp som jag uppskattar i serier. Det berikar handlingen.

Den här gången är det änkefrun Mathilde som får oväntat besök av en okänd släkting. Men är den unga Anna den hon utger sig för att vara? Och hur påverkar hennes ankomst familjen Winther? Ja, om du läser får du se! Men läs serien från början!

Fakta:
Förlag: Polaris
Utgivningsår: 2022