Bestseller – Pascal Engman

Thrillerförfattaren Raymond Salinas hittas mördad en morgon utanför sitt hem. Han var på väg till bokmässan i Göteborg. Vanessa Frank inser tidigt att den avlidne hade djupgående kontakter inom flera kriminella nätverk, både i Sverige och utlandet. De utgjorde källor i hans researcharbete och poliserna förstår att flera kan ha haft intresse i att se författaren död.

Men Vanessa anar att mordmotivet döljer sig i Salinas kommande bokprojekt, där något ännu större ska avslöjas. För att hitta svaren måste hon följa i de fotspår som ledde författaren rakt in i döden. Hur långt är en författare beredd att gå för att skapa en bästsäljare?

Kommentar:
Hur långt är en författare beredd att gå för att skriva en bästsäljare? Det är frågan i denna rafflande thriller som tar oss via Bokmässan till Ibiza, bland gängkriminalitet och korruption. Bestseller är sjätte delen i Pascal Engmans serie om Vanessa Frank (efter Eldslandet, RåttkungenÄnkornaKokain och X.)

Som alltid levererar Pascal Engman en välresearchad, aktuell och verklighetsnära historia, som den här gången kanske känns extra nära verkligheten. Det är också en skickligt konstruerad berättelse med ett driv som för handlingen framåt. Och så toppas det med en dramatisk och spännande final som får läsaren att hålla andan.

Det är som sagt riktigt spännande och välskrivet, och snabbläst trots de många sidorna. Och Vanessa, Celine och Nicolas i all ära, men det som fångar mig allra mest den här gången är sidohistorien om Lars och hans familj. Lars fastnar lite extra hos mig.

Fakta:
Förlag: Bookmark förlag
Antal sidor: 544
Utgivningsår: 2023