Mad About You – Mhairi McFarlane

Harriet är bröllopsfotograf, men hon tror varken på romantik eller äktenskap. Så när hennes pojkvän friar gör hon det enda rätta – hon gör slut. Hon flyttar in hos Cal, som nyligen genomlidit en egen bröllopskatastrof. Harriet och Cal blir vänner, men snart kommer deras förflutna och de hemligheter som de båda döljer i kapp dem.

Mad About You är Mhairi McFarlanes åttonde bok (eller nummer åtta och en halv om man räknar med långnovellen After Hello). Och som vanligt serverar hon en högklassig, smart, romantisk komedi, med en dos svärta.

Mhairi McFarlane är en mästare på att skriva lättsamt om tunga ämnen. Hon är även en mästare på att skriva dialog och att bygga karaktärer som är mänskliga och relaterbara. Det är som att läsa om sig själv, ens bästa kompisar, eller de kompisar du önskar att du hade.

Den här gången handlar det om osunda förhållanden, manipulativa partners och gaslighting. Det är inte fokus på att hitta den rätte eller relationen mellan man och kvinna, det är sällan det som brukar vara det centrala i Mhairis romaner, utan fokus ligger på Harriets relation till sig själv. Det är också en väldigt fin hyllning till systerskapet och kvinnor som ställer upp för varandra.

Mad About You är lysande. Det glimrar om precis allting.

Läser du hellre på svenska så får du vänta tills augusti: Galen i dig

Se också  You Had Me At HelloHere’s Looking At You (Från och med du)It’s Not Me It’s You (Det är inte jag, det är du), Who’s That Girl? (Finns det en finns det flera)After HelloDon’t You Forget About Me (Det kommer aldrig vara över för mig), If I Never Met You (Vi kunde lika gärna aldrig nånsin mötts).och Last Night (Sanningen kommer om natten).

Fakta:
Förlag: HarperCollins
Antal sidor: 432
Utgivningsår: 2022