Finlay Donovan Is Killing It – Elle Cosimano

Finlay Donovan är en kämpande författare och ensamstående tvåbarnsmor med ett stressigt och kaosigt liv. Hon ligger efter med sin deadline, hennes exman har gett barnflickan sparken, och räkningarna bara hopar sig.

När Finlay är ute på lunch med sin agent och berättar om handlingen i sin nya bok, överhör en kvinna diskussionen och tror att Finlay är en yrkesmördare. Hon lejer Finlay att mörda sin man, erbjuder en stor summa pengar, och Finlay råkar tacka ja. Sånt som kan hända. Men mord på riktigt är inte lika enkelt som fiktiva mord. Det blir Finlay snart varse när hon blir indragen i en härva hon inte riktigt kan kontrollera.

Det här är en rapp och rolig historia som är lika delar smart feelgood med klassiska chicklit-vibbar, men det är också en spännande deckargåta. Karaktärerna är härliga, man kan inte annat än älska Finlay. Jag tycker om den fina vänskapen mellan Finlay och barnflickan Vero, som också blir hennes partner in crime. Sen finns den obligatoriskt douchiga ex-maken, en het bartender och en snygg polis även med i mixen.

Elle Cosimano bjuder på underhållande och avkopplande läsning – och del två i serien finns redan ute.

Jag tänkte hela tiden under läsningen att jag vill se tv-serien, jag fick lite Good Girls-vibbar. Och mycket riktigt så ser jag att en tv-serie är på gång. Bakom spakarna finns Marlene King, mest känd för Pretty Little Liars.

Fakta:
Förlag: Minotaur
Utgivningsår: 2021
Antal sidor: 368