If I Never Met You – Mhairi McFarlane

Om man behöver något uppiggande och uppmuntrande så här i coronatider, så är Mhairi McFarlanes senaste bok det självklara valet.
Det handlar om Laurie, vars sambo Dan oväntat gör slut med henne efter 18 år. Hon begriper ingenting, de passade ju så bra ihop. De jobbar också på samma advokatfirma så hon tvingas stå ut med att se honom varenda dag. Och inte blir det bättre av att han plötsligt har en ny flickvän, som dessutom är gravid. Laurie är förkrossad och förödmjukad.
När hon av en händelse fastnar i en hiss tillsammans med kontorets playboy, Jamie, så får de en idé. Kan de ha en fejkromans? Jamie behöver en respektabel flickvän att visa upp för ägarna så att han få sin befodran, och Laurie behöver en snygg man vid sin sida för att Dan ska bli svartsjuk.
Det låter som en perfekt plan – men en showmance/fauxmance är som upplagt för att någon ska bli sårad.
If I Never Met You är en romantisk och charmig humörhöjare, med tydlig feminstisk touch. Mhairi McFarlane är en fantatisk författare, allt bara flyter och allt är äkta och relaterbart – dialogerna, karaktärerna, handlingen. Hon är verkligen drottning i den här genren!
Om du inte vill läsa den på engelska så kommer den på svenska i maj: Vi kunde lika gärna aldrig nånsin mötts
Fakta:
Förlag: HarperCollins
Antal sidor: 432
Utgivningsår: 2020
Finns på Bokus och Adlibris.