Last Night – Mhairi McFarlane

Eve, Susie, Justin och Ed har varit vänner sedan skoltiden. Nu har de passerat 30 och deras vänskap är lika stark och viktig som tidigare. Eve har varit hemligt kär i  Ed sedan tonåren, och kan inte släppa honom eller vad som kunde ha blivit, trots att Ed har sin flickvän Hester.
Men så en kväll händer något, som vänder upp och ner på allt, och ingenting blir längre som förut.
Och det är ungefär allt man bör veta innan man läser Last Night.
Mhairi McFarlane är min absoluta favoritförfattare – hon gör mig aldrig besviken. Och det bästa av allt är att hon ändå överraskar mig, varenda gång. Last Night är mörkare och mer allvarlig än hennes tidigare romaner, det är mer bitterljuvt än romantisk komedi, även om den välkända varma tonen och rappa dialogen finns med. Det finns verkligen ingen som kan skriva dialog som Mhairi McFarlane, där är hon outstanding.
Som alltid är det också komplexa karaktärer – kanske ännu mer komplexa den här gången. Allt är inte svart eller vitt, och det händer något med alla karaktärer under resans gång. Ta näsdukarna hårt i hand och kasta dig ut i den här genomfina, sorgkantade, varma och välskrivna berättelsen. Livet, med extra allt.
Läser du hellre på svenska så kommer den i augusti: Sanningen kommer om natten.
Fakta:
Förlag: HarperCollins
Utgivningsår: 2021
Antal sidor: 416