Between Us – Mhairi McFarlane

Roisin och Joe följer med sina vänner ut på landet en helg för att fira tre saker: en födelsedag, en förlovning och premiären av den tv-serie som Joe har skrivit. Men när Roisin upptäcker att de hemligheter hon delat med Joe utspelar sig i handlingen inser hon att ”mellan dig och mig” inte betyder något alls. Hur väl känner hon egentligen honom? Och vad mer i tv-serien är hämtat från verkligheten?

Mhairi McFarlane är min husgudinna. Det finns ingen som skriver lika smarta, roliga, romantiska komedier som hon gör, Alltid med ett stråk av svärta, med träffsäkra dialoger och med fingertoppskänsla när det gäller att skildra relationer. Och framförallt så finns det ingen som skriver lika bra slut! Bara det är en konst i sig.

Precis som i hennes förra roman Mad About You / Galen i dig så handlar det om osunda förhållanden, manipulativa partners och gaslighting. Det handlar om en relation i gungning och på ett förhållande som tar slut, och allt som det för med sig. Det är ju ofta det som Mhairis romaner fokuserar på, en långvarig relation som faller sönder och hur huvudpersonen hanterar alla känslor och sig själv.

Visst är det en väldigt bra historia, man kan alltid lita på att Mhairi levererar hög klass, men det är inte hennes bästa. Det är lite för långsamt, lite för dystert, och jag upplever inte samma självklara flyt som vi är bortskämda med.

Om du föredrar att läsa på svenska så kommer den i september, Mellan dig och mig.

Fakta:
Förlag: Harper Collins
Antal sidor: 435
Utgivningsår: 2023