När vi faller – Gabriella Ullberg Westin

En varm morgon i juli hittas den framgångsrike företagaren Jens Hult död. Nyheten kommer som en chock för invånarna i Hudiksvall, som sett Jens och hans barndomsvän Vera Hildingson sätta staden på kartan.
Hantverkaren Henry Frisk stretar på för att få ekonomin att gå ihop som ensamstående pappa. En dag får han ett erbjudande som skulle ge honom pengar han aldrig trodde han kunde få, men det medför att han måste begå ett brott. Vad är han beredd att offra för att ge tonårssonen Dexter det han behöver?

Kriminalinspektör Johan Rokka får fallet med Jens Hult på sitt bord. Ingenting är vad det först verkar vara, och utredningen blir alltmer komplex. Dessutom påverkas han privat, då relationen med kollegan Janna sätts på prov. Samtidigt hotar århundradets regnoväder att dra in över Hudiksvall. Det är bara en tidsfråga innan allt nått sin kulmen.

Kommentar:
När vi faller är sjunde delen (efter EnsamfjärilSpringpojken, FixarenSlaktarenFörrädaren och Ett enda andetagi deckarserien Morden i Hudiksvall med kriminalinspektör Johan Rokka i huvudrollen.
Det här är en serie som växer på mig, och det blir bara bättre och bättre för varje del. Det är högt tempo och driv, och det är roligt att följa Gabriella Ullberg Westins utveckling som författare. Här vävs en spännande historia med många trådar ihop. Och man (läs jag) lär sig också något på kuppen, då vi får en glimt in i bitcoin-världen.
Rokka är en karaktär som jag inte alls gillar, men jag tycker ändå om att läsa om honom. Och jag blir riktigt nyfiken på att få läsa om hans och Jannas utmaningar i nästa del.
Fakta:
Förlag: Harper Collins
Antal sidor: 353
Utgivningsår: 2021