Springpojken – Gabriella Ullberg Westin

Dagen efter studenten hittas artonåriga Tindra Edvinsson knivskuren till döds på utsiktsplatsen Köpmanberget. Mordet påminner om ett fall för tjugo år sedan då en ung kvinna försvann spårlöst från sin studentfest.

Kriminalinspektör Johan Rokka kopplas in på mordet. Men det väcker plågsamma minnen till liv då den försvunna kvinnan var hans ungdomskärlek Fanny, och parallellt med utredningen börjar han nysta i det gamla fallet. Snart kommer han i kontakt med den grovt kriminella världen och plötsligt står Rokka återigen öga mot öga med en person han helst av allt velat glömma. Hur långt ska han behöva gå för att lämna sitt tidigare liv bakom sig för gott?
Kommentar:
Springpojken är andra boken i serien Morden i Hudiksvall. Jag var lite tveksamt skeptisk men fortsatt nyfiken efter att ha läst första delen Ensamfjäril tidigare i höstas. Och visst har nivån höjts ett snäpp i denna del två. Språket är bättre, drivet är bättre, sexet är bättre, och framför allt så spretar det inte lika mycket.
Jag har fortfarande inte helt såld, och jag är definitivt inte såld på Rokka, men jag kommer att läsa vidare. Jag har gott hopp om del tre.
Fakta:
Förlag: Harper Collins Nordic
Antal sidor: 397
Utgivningsår: 2016
Finns på Bokus och Adlibris.