Ett enda andetag – Gabriella Ullberg Westin

En svårt misshandlad kvinna kommer till akuten på Hudiksvalls sjukhus. Hon vägrar säga vem hon är och vad som har hänt. Det blir snart uppenbart att misshandeln inte är det enda som plågar kvinnan…

Johan Rokka och Janna Weissmann är kollegor vid Hudiksvallspolisen. Relationen mellan dem är sval efter att han en gång för alla har gett upp hoppet om att de ska bli mer än kolleger. Men när Janna utsätts för flera attentat kan Rokka inte låta bli att bli känslomässigt engagerad och deras liv flätas samman igen. Snart visar det sig att det finns ett samband mellan attentaten mot Janna och patienten med de allvarliga symptomen. Ett samband med konsekvenser som når långt utanför idylliska småstaden Hudiksvall.

Kommentar:
Ett enda andetag är sjätte fristående delen (efter Ensamfjäril, Springpojken, FixarenSlaktaren och Förrädareni deckarserien Morden i Hudiksvall med kriminalinspektör Johan Rokka i huvudrollen.
Den här gången kommer handlingen oväntat nära verkligheten, när ett farligt virus börjar spridas i Hudiksvall. Det är isolering, handtvätt, och oro, inte långt ifrån dagens situation. Så bra tajming på storyn!
Jag tycker att det här är bra underhållningsdeckare, det är spännande, tempofyllt, snabbläst, och en lyckad blandning av privatliv och brottsutredningar. Ett enda andetag når inte upp till samma nivå som Förrädaren, min favorit i serien, men det är en helt okej svensk deckare och en pålitlig serie att följa. Man vet vad man får, och man blir inte besviken!
Fakta:
Förlag: Harper Collins Nordic
Antal sidor: 300
Utgivningsår: 2020
Finns på Bokus och Adlibris.