Slaktaren – Gabriella Ullberg Westin

Det är i början av oktober och älgjakten i Hudiksvallstrakten är i full gång. En tidig morgon gör slaktaren Hans Larsson en makaber upptäckt när han hittar en människokropp upphängd i krokar i slakteriets tak. Johan Rokka och hans kollegor på Hudiksvallspolisen får ärendet på sitt bord. Det råder inga tvivel om att offret blivit utsatt för tortyr, och snart visar det sig att detta bara är ett i raden av bestialiska mord. Polisen söker efter sanningen bakom brotten och den visar sig grymmare än de någonsin kunnat föreställa sig. Slaktaren är en historia om girighet och hämnd, med snabbt tempo och flera parallella handlingar som flätas ihop.

Kommentar:
Slaktaren är del fyra (efter Ensamfjäril, Springpojken och Fixaren) i deckarserien Morden i Hudiksvall med kriminalinspektör Johan Rokka i huvudrollen. Jag har läst alla fyra delar nu under hösten och vintern, och det har varit underhållande även om jag inte direkt sitter som på helspänn eller går och längar efter nästa del. Men det är helt okej svensk krim, väl så bra som Läckberg, Sarenbrant, Sten och de andra.
Jag tycker dock inte att Slaktaren är lika bra som föregående delen Fixaren, den är fortfarande min favorit i serien. Men jag tycker mer och mer om karaktärerna, speciellt Janna, och Eddie som får mer utrymme för varje del. Rokka själv hamnar lite i skymundan, fokus ligger mer på hans relationer till Janna och Eddie.
Det är fartfyllt, blodigt men blir inte för magstarkt och otäckt. Bra underhållning helt enkelt.
Fakta:
Förlag: Harper Crime
Antal sidor: 330
Utgivningsår: 2018
Finns på Bokus och Adlibris.