Fixaren – Gabriella Ullberg Westin

En kylig kväll i mars skjuts en 25-årig man ihjäl efter ett biobesök. Kriminalinspektör Johan Rokka leder förundersökningen och snart riktas intresset mot en vän till offret, som var i närheten när mordet begicks.

Vd-assistenten Amanda Bruse kämpar med att komma tillbaka efter en lång sjukskrivning. Företaget hon arbetar på står inför lanseringen av en produkt värd miljardbelopp och när en av företagets nyckelpersoner försvinner spårlöst hamnar Amanda plötsligt mitt i händelsernas centrum.

Polisen har nu både ett mord och ett försvinnande att hantera. Och när Rokka mitt i allt råkar ut för en personlig tragedi står plötsligt hela hans framtid på spel.

Kommentar:
Fixaren är den tredje boken i serien Morden i Hudiksvall. (Se även Ensamfjäril och Springpojken.) Och kurvan pekar uppåt, det blir bättre och bättre för varje del. Det här är spännande, fartfylld och händelserik läsning.
Jag har haft svårt för Rokka, men den här gången börjar jag fatta sympatier för honom. Jag ser en mer mänsklig sida av honom. Det blir intressant att se hur utvecklingen fortsätter i nästa del.
Det är för övrigt så himla lyxigt att hoppa in sent i en deckarserie så att man kan läsa alla delarna i tät följd istället för att vänta ett år eller mer på nästa bok. Det blir så mycket bättre då.
Fakta:
Förlag: Harper Crime
Antal sidor: 301
Utgivningsår: 2017
Finns på Bokus och Adlibris.