Julhälsningar från ett slott i Normandie – Jo Thomas

När Fliss farfar dör ärver hon och hennes systrar hans franska slott. De beger sig omedelbart till Normandie för att få uppleva sitt arv, och gör djärva planer över välsmakande crêpes och cider från trakten. De blir dock snart varse att slottet är i hopplöst behov av renovering, och att en stor arvsskatt väntar. Goda råd är dyra när de förstår att de är fast med ett hus de inte får sälja, men inte heller har resurser att ta hand om.

Fliss bestämmer sig till slut för att själv fixa till de eleganta gamla rummen och öppna ett bed & breakfast. Jacques, stadens stilige borgmästare, är inledningsvis emot hennes planer. Men när det blir tydligt att det enda sättet att rädda det vackra slottet är genom samarbete, så upptäcker Jacques och Fliss att de har mer gemensamt än de först trott.

Kommentar:
Det finns ingen författare som Jo Thomas när det kommer till att skapa reslängt. Jag vill också ha en olivgård i Puglia, en körsbärsträdgård i Spanien eller ett gammalt slott i Normandie.

Julhälsningar från ett slott i Normandie väcker drömmar om att bo på ett franskt slott, att öppna B&B, tillverka cider, laga Tarte tatin i kubik, och arrangera bröllop. Jo Thomas bjuder på 360 sidor dagdröm, och det är precis den verklighetsflykt man så väl behöver i januari. Man blir visserligen både hungrig och ressugen, men det kan det vara värt.

Men om man förväntar sig en julroman, då blir man besviken. För det är inte särskilt mycket julstämning eller fokus på julfirande här.

Fakta:
Originaltitel: Celebrations at the Chateau
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgivningsår: 2022
Antal sidor: 360