Under samma tak – Christina Lindström och Jan Andersson

Lisa har bestämt sig för att lämna Luleå för att skapa distans till sitt förflutna. Med stram hållning och märkesväskan på axeln sätter hon nyckeln i låset till sin nya lägenhet i Göteborg. Och upptäcker att hon inte är ensam om att hyra den…

Frans gillar hockey och bacon, och trivs med såväl sitt rockband som med arbetskamraterna på IT-supporten, men livet går på sparlåga. Han har nyligen förlorat sin tvillingbror och behöver ett miljöombyte i form av en ny bostad. Ingen blir mer förvånad än han när Lisa plötsligt dyker upp där.

De inser att de helt enkelt har blivit lurade att hyra samma lägenhet. Det som börjar i en spänd stämning förbyts snart i en annorlunda men trivsam tillvaro som sambos på försök.

Kommentar:
Under samma tak är en varm och charmig feelgood i Göteborgsmiljö, strösslad med svensk 90-talspop vilket bidrar till den mysiga stämningen. Det handlar om Lisa och Frans, som blir ofrivilliga sambos då lägenhetsinnehavaren helt sonika hyrt ut bostaden två gånger.

Och det är två olika personligheter som ska samsas. Lisa är ordningssam och korrekt. Frans är en slarver, och tar dagen som den kommer. Lisa är statusfixerad och karriärinriktad, medan Frans lullar på med sitt IT-supportjobb och sitt coverband. Men såklart visar det sig att motsatser dras till varandra och det visar sig också att skrapar man på ytan så har de en hel del gemensamt.

Det är charmigt och underhållande, men med en stor dos allvar i botten, Här finns hela känslospektrat och det är verkligen njutbar läsning. Och visst vore den helt perfekt som tv-serie!

Fakta:
Förlag: Modernista
Antal sidor: 256
Utgivningsår: 2022