Dagen är kommen – Ninni Schulman

Några dagar före julafton hittas Harry och Inga Tynning brutalt mördade i sitt hem ett par mil norr om Hagfors. Huset är i oreda och det saknas både pengar och smycken. Det äldre paret tycks ha levt ett stillsamt liv och har av allt att döma varken fiender eller ovänner.
Polisen, med Christer Berglund och Petra Wilander i spetsen, misstänker att det rör sig om ett rån som spårat ur. Men ju mer de undersöker saken, desto märkligare och obehagligare visar sig fallet vara. Journalisten Magdalena Hansson är tillbaka på jobbet efter en längre tids sjukskrivning och blir snart djupt engagerad i morden som skakar bygden.
Kommentar:
Dagen är kommen att ta farväl av Magdalena, Christer, Petra, och alla de andra i Ninni Schulmans Hagforsserie. Och den sjunde och sista delen blir en alldeles fenomenal final. Jag tror inte jag fällt så många tårar till en deckarseries slut sedan Ann Cleeves satte punkt för Jimmy Perez.
Förutom att det är en spännande historia och ett dubbelmord som ska lösas, så spinner de välbekanta karaktärernas liv vidare med sina respektive utmaningar på det personliga planet. Här introduceras också ett par nya karaktärer som skickligt kommer till liv och Ninni Schulman levererar ännu en högkvalitativ underhållningsdeckare.
Allt knyts ihop på ett snyggt sätt, och jag kan lämna mina kära vänner i Hagfors med ett lugn i hjärtat. De kommer att klara sig fint.
Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 562
Utgivningsår: 2021