Vår egen lilla hemlighet – Ninni Schulman

En kväll i april kommer socialsekreterare Anna-Karin Ehn inte hem från sitt arbete och hennes make anmäler henne försvunnen. Han vet att hon har blivit hotad på sitt jobb och fruktar det värsta.
Dagen därpå hittas Anna-Karins bil övergiven vid vägkanten några mil utanför Hagfors. Polisen hittar spår av blod i bilen och man misstänker att hon har utsatts för ett brott. Anna-Karin verkar ha levt ett helt vanligt liv med man och barn, men när man börjar skrapa på den prydliga ytan upptäcker man att hon har många hemligheter. Kan de ha lett till hennes försvinnande?
 
Kommentar:

Vår egen lilla hemlighet är fjärde boken i serien om journalisten Magdalena Hansson och poliserna Petra Wilander och Christer Berglund. (De övriga är Flickan med snö i håret, Pojken som slutade gråta och Svara om du hör mig).

Den här gången handlar det om hemligheter. Om vad människor döljer bakom fasaden, inom sig själva och innanför hemmets fyra väggar. Och det är en både spännande och obehaglig historia som berättas.
 
Som alltid tycker jag att Ninni Schulmans styrka ligger i skildringen av det lilla. Det vanliga och det vardagliga. Småstaden, glesbygden och livet som pågår i ett samhälle som sakta tynar bort. Karaktärerna tampas med vanliga problem och situationer som det är lätt att känna igen sig i. 
 
Det här är riktigt bra vardagskrim, en av mina favoriter i serien, och jag längtar till nästa del.
 
Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 377
Utgivningsår: 2015
Första meningen: Kriminalinspektör Petra Wilander sjönk ner på stolen.
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Mysterierna och Fiktiviteter.