Gröna, sköna vårvindar – Christoffer Holst

Det är maj och kriminalreporter Cilla Storm trivs med livet, även om hon är osäker på vad nästa steg för henne och pojkvännen Adam är. Bästisen Zacke är det dock värre med, han har tillfälligt separerat från Jonathan och får låna Cillas kolonistuga på Bullholmen för att vila upp sig.

På samma ö befinner sig mat- och vinprofilen Julia som håller på att färdigställa sin bok. Men en kväll när hon ser över till grannhuset på andra sidan viken blir hon vittne till något hemskt. Något som visar sig ha rötter i ett femtio år gammalt, olöst mord

Kommentar:
Efter Söta, röda sommardrömmar, Blå, blå höstvågor och Kalla, vita vinternätter avslutar Christoffer Holst sin mysdeckarserie om kriminalreportern/privatspanaren Cilla Storm. Gröna, sköna vårvindar är mysig och underhållande läsning, perfekt för årstiden.
Det som är så bra med hela serien – jag har sagt det förut, och jag säger det igen – är att det är en så lyckad kombination av deckare och feelgood. Det är ingen halvtam historia som är varken deckarspännande eller feelgoodromantisk, utan här finns båda delarna. När det är spännande är det spännande på riktigt. Humorbitarna funkar även de klockrent, liksom romantiken. Det blir ingen halvdan mischmasch utan faktiskt en helt perfekt kombination och lättsmält underhållning.
Jag har njutit av varenda sida i hela serien, och även om jag kommer att sakna Cilla Storm och hennes vänner så är jag ännu mer nyfiken på vad Christoffer Holst kommer att skriva härnäst!
Fakta:
Förlag: Lovereads
Antal sidor: 302
Utgivningsår: 2021