När alla klockor stannat – Ninni Schulman

När årets bygdespel ska ha premiär på Ekshärads hembygdsgård försvinner en av skådespelarna. Ett par dagar senare återfinns hon dränkt i Klarälven. Strax efteråt hittas en ung man skjuten. Även han har en roll i föreställningen om den legendariska urmakaren Johan Tinglöf.

De ovanligt bestialiska morden förbryllar såväl Christer Berglund och Petra Wilander vid Hagforspolisen som journalisten Magdalena Hansson. Morden verkar på många sätt höra ihop men tillvägagångssätten är helt olika. Ju längre utredningen framskrider, desto tydligare blir det att de har att göra med en sadistisk mördare som sannolikt kommer att slå till igen. Frågan är bara hur, när och var.

Kommentar:
När alla klockor stannat är sjätte delen i Hagforsserien. (De övriga fem är Flickan med snö i håretPojken som slutade gråta, Svara om du hör migVår egen lilla hemlighet och Välkommen hem). Och jag skulle vilja säga att det här är den bästa i raden, men jag tycker jag säger det varje gång så jag låter bli att göra det nu. Det är hur som helst ännu en högkvalitativ underhållningsdeckare som Ninni Schulman serverar oss. Den här gången med något mer bestialiska mord än tidigare, och med ett övernaturligt inslag.
I den här serien är det mer fokus på karaktärer och relationer än det är på polisarbete och brottsutredningar. Det är inte direkt något DNA-letande eller säkrande av brottsplatser, men det funkar bra ändå. Det finns andra serier att läsa om man vill ha trovärdigt polisarbete.
Den här gången är Magdalena ganska passiv och oviktig för själva handlingen. Hon brottas med depression och även om det är trovärdigt skildrat så tycker jag det är så tråkigt att läsa om. Det är säkert många som tycker tvärtom, men jag blir mest bara irriterad.
Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 476
Utgivningsår: 2019
Finns på Bokus och Adlibris.