I hemlighet begravd – Viveca Sten

Skelettdelar hittas på Telegrafholmen mittemot Sandhamn och Thomas Andreasson kallas dit i sensommarvärmen. Spåren pekar mot två kvinnor som försvann tio år tidigare. Men vem har egentligen begravts på ön?
Nora Linde är sjukskriven efter ett tragiskt brottmål. Hon plågas av mardrömmar och kan inte sluta älta sitt misslyckande. När hon hör om fynden på Telegrafholmen försöker hon desperat ställa saker och ting till rätta. Mot allt förnuft inleder hon en riskabel utredning vid sidan av polisens. Vänskapen mellan Thomas och Nora utsätts för svåra prövningar när gömda hemligheter och såriga familjerelationer kommer i dagen. Någon på ön vet sanningen. Måste ytterligare liv offras innan den avslöjas?
Kommentar:
I hemlighet begravd är den tionde delen i serien Morden i Sandhamn. Det är också en av mina favoritserier – det är spännande underhållningsdeckare som man lätt rasslar igenom. Och till skillnad från andra liknande serier som ofta kan bli sämre och sämre så tycker jag det är tvärtom med Sandhamnsdeckarna. Varje gång jag läst en del så tycker jag att det här är den bästa, så även denna gången.
Det här är som sagt lättläst, med högt tempo och korta kapitel som gör att man bara vill läsa en sida till. Det blir heller aldrig för jobbigt och obehagligt, utan hålls hela tiden lagom spännande. Jag tycker om blandningen av deckarmysterium och privatliv. Vid det här laget känns Thomas och Nora som gamla bekanta, det är tryggt och trevligt att återse dem, trots alla mord som inträffar runt omkring, och trots att Nora spårar en aning i den här delen. Men hon har mina sympatier.
Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidorg: 458
Utgivningsår: 2019
Finns på Bokus och Adlibris.