I stundens hetta – Viveca Sten

Midsommarhelg i Sandhamn. Ett hav av vita båtar fyller hamnen och festande ungdomar har tagit över bryggorna. I myllret vacklar en ung flicka fram. Ingen hör hennes rop på hjälp när hon kollapsar i sanden vid strandpromenaden.

Nora Linde ska för första gången fira midsommar med sin nya kärlek Jonas. Firandet kommer av sig när Jonas tonårsdotter Wilma inte kommer hem på natten. När de ringer på hennes mobil är det ingen som svarar. Wilma är spårlöst försvunnen.

Tidigt nästa morgon hittas en död kropp på stranden i Skärkarlshamn. Noras barndomsvän, kriminalinspektör Thomas Andreasson, kallas till Sandhamn. Samtidigt fortsätter Jonas och Noras desperata sökande efter Wilma.

Kommentar:
I stundens hetta är Viveca Stens femte Sandhamnsdeckare om Thomas Andreasson och Nora Linde. Det är alltid trevligt att återvända till Sandhamn, de här böckerna ger mig alltid en sån skön sommar- och skärgårdskänsla.

Och det här är ungefär som de övriga böckerna i serien, ett mord, en polisutredning och lite relationsproblem. Det är småspännande och tryggt på samma gång. Viveca Stens deckare är perfekta om du vill ha en stunds avkopplande, kravlös och underhållande läsning.

Fakta:

Förlag: Forum
Antal sidor: 341
Utgivningsår: 2012
Första meningen: Ett hav av vita skrov fyllde hamnen.
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Lottens bokblogg och Bokstunder