I fel sällskap – Viveca Sten

 Nora Linde står inför sitt mest komplicerade fall. Ledaren för en av Stockholms största narkotikaligor anklagas för ekobrott eftersom det inte går att fälla honom för droghandel. Situationen blir snart hotfull.
Den unga kvinnan Mina är på desperat flykt undan sin man sedan han nästan har slagit ihjäl henne. Allt hon vill göra är att skydda sin son, men hon är en nyckelperson i den kommande rättegången – om Nora kan förmå henne att vittna. Andreis Kovac bär på mörka minnen från krigets Bosnien som han lämnade som barn. Han är beredd att göra allt för att krossa sina fiender och få tillbaka sin hustru, Mina, och skyr inga medel för att få sin vilja igenom.
Människor i Minas närhet offras i Andreis krig och Thomas Andreasson dras in i fallet. Samtidigt som han kämpar med sitt sönderfallande äktenskap måste han se på när Nora tar allt större risker för att rädda Mina från undergång.
Kommentar:

Viveca Sten är tillbaka med sin nionde deckare i serien Morden i Sandhamn. Från början skulle det bli tio böcker, men nu har Viveca Sten kontrakt på Sandhamnsdeckare till 2023, så det är inte dags för separationsångest än.

Jag gillar de här Sandhamnsdeckarna, de är för mig den perfekta sommarläsningen. Spännande trivseldeckare som är svåra att lägga ifrån sig, du vill läsa i ett svep utan avbrott. Nora och Thomas puttrar på i bakgrunden och trots att de är huvudpersonerna så har de numera blivit sekundära i handlingen. Det är hur som helst trevligt att återse dem igen.
Jag tycker nog också att Viveca Sten blir bättre och bättre på att skriva. Det är mer tyngd i storyn nu, den här gången är det mäns våld mot kvinnor och kriget i Bosnien som lägger en allvarlig botten i det hela. Kanske på bekostnad av allt det Sandhamniga som jag är van vid, men det är helt okej. För det här är kanske den bästa i raden. (Även om det känns som att jag sagt så efter varje Sandhamns-bok…)
Läs också  I de lugnaste vattenI den innersta kretsenI grunden utan skuld, I natt är du död,  I stundens hetta, I farans riktiningI maktens skugga och I sanningens namn – Viveca Sten. Låt er inte avskräckas av att de är så många, de är snabblästa.
Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 523
Utgivningsår:2018
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Stories from the city.