Det farligaste djuret av alla – Gary L. Stewart, Susan Mustafa

Strax innan Gary fyller fyrtio blir han uppsökt av sin biologiska mamma. Deras kontakt leder till att han även börjar söka efter sin pappa. I mer än tio år följer han vartenda litet spår tills han en dag gör en chockerande upptäckt: allt tyder på att hans pappa är Zodiakmördaren – en av de värsta och mest ökända seriemördarna i USA:s historia.
 
Kommentar:
Det farligaste djuret av alla är Gary L Stewarts berättelse om sitt ursprung, och kanske allra mest om den man som blev hans far. Garys berättelse är fascinerande, och hans far är milt sagt en obehaglig person. Både intelligent och musikalisk, men även pedofil och hänsynslöst våldsam. Men är han Zodiakmördaren? Det finns många indicier som pekar på det, men inga nya bevis presenteras. Inga bevis alls faktiskt.
 
Det här är intressant läsning, men det är också en bok som väcker fler frågor än svar. Om det nu finns DNA – varför analyserar de inte proverna och får svar på mysteriet? På något sätt måste det väl gå att få fram svar. Och döljer poliserna något? 
 
Det farligaste djuret av alla publicerades redan 2014, det är inte en ny bok som jag trodde utan bara nyligen översatt. 
 
Fakta:
Förlag: Harper Collins Nordic
Antal sidor: 456
Utgivningsår: 2020 
 
Finns på Bokus och Adlibris.