I sanningens namn – Viveca Sten

Varje sommar samlas hundratals barn till seglarlägret på Lökholmen, den lilla ön mittemot Sandhamn. Men ledarna klarar inte av att hålla alla barn under uppsikt och snart utses en hackkyckling. Mobbningen ökar för varje dag och blir allt grövre. Samtidigt lurar någon i skuggorna, som bevakar varje steg som barnen tar. 
Nora Linde ska påbörja sin svåraste rättegång sedan hon kom till Ekobrottsmyndigheten. Hon har åtalat en VD i byggbranschen som förskingrat miljontals kronor och ser fram emot en fällande dom. Men den åtalade mannen är fast besluten att inte hamna i fängelse, kosta vad det kosta vill och rättegången får förödande konsekvenser. 

Thomas Andreasson är tillbaka på Nackapolisen efter en kort sejour hos ett bevakningsföretag. Han är lättad över att arbeta som polis igen men relationen med sambon Pernilla är ansträngd. När ett barn försvinner från seglarlägret måste Thomas lägga sina privata bekymmer åt sidan. Ett förtvivlat sökande inleds samtidigt som tiden håller på att rinna ut. 

 
Kommentar:

I sanningens namn är åttonde delen (av tio planerade) i Viveca Stens serie Morden i Sandhamn. Det här är mina Sommardeckare med stort S. Om du aldrig läst Viveca Sten och vill ha en skön, snabbläst och ändå spännande trivseldeckarserie att underhålla dig i solstolen så är Sandhamnsserien ett givet val. (Men börja från bok ett.)

Den här boken skiljer sig väl inte så mycket från de tidigare, de följer i stort sett alltid samma mall. Men jag tycker nästan att det blir lite bättre för varje bok. Här är det spännande – både i stillsam skala i Thomas och Noras respektive relationer – och lite mer farlig spänning i jakten efter en försvunnen pojke. Det är inte alldeles självklart hur allt hänger ihop heller och det gillar jag mycket.
 
Viveca Sten är grymt skicklig på det hon gör, det är imponerande att leverera bok efter bok på det här sättet och lyckas hålla läsarens intresse vid liv. Läckberg och Marklund, de tappade mig för länge sedan.
 
Kommentar:
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 494
Utgivningsår: 2016
 
Finns på Bokus och Adlibris.