Jul i den lilla bokhandeln – Jenny Colgan

När varuhuset som Carmen arbetar på stänger för gott, vet hon inte vad hon ska ta sig till. Men allt annat vore bättre än att tvingas flytta in med sin perfekta syster Sofia i hennes perfekt ordande liv i Edinburgh.

Sofia i sin tur ser inte direkt fram emot att ha den ständigt sarkastiska och svåra systern boende hos sig. Men med en bebis på väg, en mamma vars högsta önskan är att se sina döttrar komma överens och en bokhandel i akut behov av en butiksassistent, kanske det inte vore så dumt att välkomna Carmen trots allt?

Väl på plats kastas Carmen in i det dagliga tumultet i den slitna gamla bokhandeln. Det visar sig dock snart att det kommer att krävas ett sant julmirakel för att få butiken på fötter igen. Kan Carmen överraska dem alla innan jul? Och kan hon, trots alla deras olikheter, dessutom ena de viktigaste personerna i hennes liv – sin famlj?

Kommentar:
Det är stört omöjligt att hålla isär alla serier och böcker i Colgans universum – det är små hotell, små öar, små bagerier och små bokhandlar. Men, egentligen behöver man inte ha så stor koll, allt är fluffiga bagateller som fyller sitt syfte för stunden. (Fast skippa bageriböckerna helt, de är för usla).

Du behöver inte alls ha läst de tidigare delarna i bokhandelsserien heller, de är helt fristående även om någon tidigare huvudkaraktär brukar göra ett gästspel i handlingen. Så om du vill ha lite fluffig läsning som utspelar sig ett vackert, julpyntat Edinburgh så är Jul i den lilla bokhandeln ett alldeles utmärkt val.

Fakta:
Originaltitel: The Christmas Bookshop
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 345
Utgivningsår: 2023