Kärlek på den lilla ön i havet – Jenny Colgan

På den vackra lilla skotska ön Mure, halvvägs mellan Skottland och Norge, planerar Flora MacKenzie och hennes fästman Joel ett litet personligt bröllop, ett sommarfirande omgivna av sina allra närmaste vänner.

Alla på ön är dock inte helt nöjda över att bli exkluderade från det intima firandet. Och saken blir inte lättare när den vackra och framgångsrika Olivia MacDonald, som lämnade Mure tio år tidigare med siktet inställt på en ljusare framtid, har återvänt med en bröllopsplanerare i släptåg. Olivias pojkvän kommer från en välbeställd familj, och Olivia är fast besluten att arrangera det största, mest extravaganta och mest instagrammade bröllop som bara är möjligt. Hon vill dessutom göra det på Floras hotell, samma helg som Floras eget minutiöst planerade bröllop är tänkt att äga rum.

Kommentar:
Det är inte så enkelt att hålla reda på alla böcker och bokserier i Jenny Colgans universum, men Kärlek på den lilla ön i havet är femte delen i serien om Flora och invånarna på den skotska ön Mure. De övriga fyra heter i tur och ordning Sommar på den lilla ön i havetTillbaka till den lilla ön i havetJulafton på den lilla ön i havet och Jul på det lilla hotellet vid havet (och så finns även kortromanen En avlägsen kust där Saif och Lorna är huvudpersonerna).

Och det här är mysig och charmig läsning. Det är kul att få återse de gamla vännerna på ön, men inte är det en av Colgans bästa inte. Det känns som att det går lite på tomgång, det spretar åt olika håll, och jag blir galen på Flora och Joel som fortfarande inte kan kommunicera med varandra. Det är inte så mycket till karaktärsutveckling här utan på ett sätt är det som att läsa samma bok om och om igen.

Visst är det skönt med den här sortens avslappnande och kravlös läsning – men den här gången blev jag faktiskt smått irriterad också. Colgan kanske tappat intresset lite för Mure, och hade istället sitt fokus inställt på den nya boken/serien The Summer Skies som kommer ut nu i juni? Nå väl, jag kommer att läsa nästa del om Mure, och jag kommer att läsa den nya som även den utspelar sig på en ö i skotska högländerna.

Fakta:
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 394
Utgivningsår: 2023