Det lilla bageriet på strandpromenaden – Jenny Colgan

Polly hade allt: jobb, bostad och pojkvän. En konkurs senare är hon alldeles ensam och när hon flyttar till ett rum ovanpå ett nedlagt bageri i en fiskeby återupptar hon sitt största intresse. Snart sprids doften av hennes nybakade bröd över strandpromenaden. Givmilt delar hon det med en skadad lunnefågelunge och de nyfunna vännerna, fiskaren Tarnie och hans besättning.
 
Pollys buttra hyresvärdinna driver ortens bageri, men hennes bröd blir sämre för varje år som går, och hon känner sig hotad när allt fler föredrar Pollys bröd. Fast besluten att nå dit hon vill utan att trampa på någons tår tar Polly små men lyckosamma steg framåt. Och när hon får kontakt med den hemlighetsfulle biodlaren Huck och hans stormrike vän Reuben tar ett nytt kapitel i hennes liv sin början.
 
Kommentar:

Det lilla bageriet på strandpromenaden är en bok som många talat varmt om, och efter att ha läst den så förstår jag inte alls varför. Det här är inget annat än en vuxenifierad barnbok. Det här är enkelt och naivt, och inte särskilt välskrivet. Det är korkade karaktärer, en korkad handling, och det finns ingen som helst kemi eller attraktion mellan Polly och hennes män. De håller handen. Sen är de typ ihop. Rodnar lite, som fjärdeklassare. Barnbokskyskt. Och sen pratar han inte med henne på flera veckor. Och Polly förstår ingenting. Hon bara bakar bröd och finner sig i allt. Det blir inte mer kemi med nästa snubbe heller. Och Polly fattar fortfarande inget. Och den där lunnefågeln? Det är så töntigt så jag dör.

 
Jag hatar det här. Det är så dåligt. Men en uselt skriven bok kan ändå vara någorlunda underhållande när hjärnan absolut inte orkar med något annat. Jag läste trots allt ut den. Fast om man då gillar isolerade små byar och caféer läs då hellre exempelvis Ali McNamaras Breakfast at Darcy´s som är betydligt bättre och mindre fånig.
 
Fakta:
Förlag: Massolit
Antal sidor: 410
Utgivningsår: 2016
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Västmanländskans bokblogg