Halvön – Annika Widholm

På en isolerad halvö i norra Sverige ligger ett behandlingshem för utbrända. Dit skickas Sebastian av sin chef efter att han gått in i väggen. Först känns hälsoprogrammet i den vackra herrgården som en välbehövlig semester, tills en av patienterna hittas död och vistelsen förvandlas till en mardröm. Sebastian försöker desperat ta reda på vad som pågår. Varför har han egentligen skickats dit? Och varför är det så svårt att ta sig därifrån? Han får hjälp av Alicia, som arbetar på halvön sedan hon efter ett ödesdigert misstag avskedades från jobbet som sjuksköterska. Hon känner sig bevakad. Kanske är det bara hjärnspöken. Eller har det förflutna kommit i kapp henne?

Kommentar:
Halvön är en klaustrofobisk spänningsroman där spänningen kryper sig på. Vad är det som pågår på behandlingshemmet? Vem kan man lita på?

Sebastian mår dåligt efter en separation, har druckit rätt mycket, och chefen på det läkemedelsföretag där han arbetar tycker att han ska åka till deras nystartade behandlingshem för personer med utmattningssymptom. Samtidigt kan han skriva ihop lite material till webbsidan, se det som en betald semester där han kan jobba lite.

Behandlingshemmet är vackert beläget i en herrgård ute på en halvö, men också väldigt isolerat. På området finns underjordiska kulvertar, rester från tiden som försvarsanläggning, som numera används för medicinska kontroller och forskning. Sebastian märker ganska snart att det är något som inte stämmer, men vad är det egentligen som pågår?

Det här är spännande läsning, och det går snabbt att rassla igenom sidorna för att ta reda på vad som egentligen händer. Man vet inte riktigt vem man kan lita på, och vilka hemligheter som döljer sig på herrgården. Annika Widholm är bra på att skapa en krypande stämning som stegvis byggs upp.

Fakta:
Förlag: Word Audio Publishing
Utgivningsår: 2022