Trohetseden – Anton Berg

En uppmärksammad rififikupp mot Nationalmuseum slutar med att journalisten Axel Sköld plötsligt har en stulen Rembrandt-tavla i sin ägo. Tillsammans med historieprofessorn Vilhelm Skrak försöker han blottlägga de ledtrådar som tavlan döljer. Samtidigt utreder polisen ett bombdåd i centrala Stockholm. Är det ett terrordåd eller finns det en annan agenda?

När samhället skakas står den nytillträdda, kompromisslösa statsministern Lova Magnusson i centrum. Men på vems sida är hon egentligen? Och vad ligger bakom den vårdnadstvist som Stina Forss, Axels kollega och vän, dras in i?

Kommentar:
Äntligen är Anton Berg tillbaka med uppföljaren till De Aderton. Trohetseden är liksom föregångaren läsglädje deluxe och den är helt omöjlig att lägga ifrån sig. Konspirationsthrillers som kittlar fantasin är oemotståndlig läsning.

Jag gillar hur historien hela tiden ligger så nära verkligheten. Här får vi allt ifrån konsthistoria till Bombmannen till Datasaab. Fakta blandas med fiktion och fuckar upp i hjärnan. Älskar det. Allt som händer kan vara hittepå – men nästan också alldeles sant.

Men det är inte bara rafflande bladvändarspänning, jag måste också ge en stor eloge till det fina porträttet av David och hur livet som funkisförälder kan vara.

Om du nu redan läst Trohetseden och har lite abstinens i väntan på den avslutande delen i trilogin, så kan jag rekommendera finfina Motståndstrilogin  som även den frossar i konspirationsteorier. Vill du istället ha mer av museikupper så läs den fantastiska Fjädertjuven. Och vill du ha mer av Bombmannen Lars Tingström så läser du den fascinerande Bombmannens testamente. Läs och njut!

Fakta:
Förlag: Bookmark
Antal sidor: 474
Utgivningsår 2021