En kväll i juni – Anna Lönnqvist

Ella och Ben träffas en junikväll 2007 utanför Gröna Lund. Efter en oförglömlig kväll tillsammans, skiljs de åt, men är säkra på att de snart kommer att ses igen.
Tolv år senare lever Ella i en trygg relation med sin barndomsvän Leon. Hon jobbar som frilansskribent och har precis fått ett erbjudande om att spökskriva biografin om den legendariska, men komplicerade, Fredrika Bergh – en av Sveriges mest framstående näringslivskvinnor.Ella har aldrig glömt kvällen med Ben, så när han överraskande dyker upp på Fredrikas gods, ställs hennes tillvaro på ända. Men hon är fast besluten att en kväll för så länge sedan inte förändrar något. Men ju längre hon kommer i arbetet med boken om Fredrikas liv, desto mer osäker blir hon på sitt eget. Ska hon göra samma misstag som Fredrika en gång gjorde, eller våga släppa alla förväntningar och leva för sin egen skull?

Kommentar:
En kväll i juni är en härlig, romantisk feelgoodroman, som glimrar lika fint som sommarnatten. Jag är svag för den här sortens upplägg – ett oförglömligt möte, det där som kunde ha blivit något men aldrig blev, och så får man till slut chans till en ny chans. Och i händerna på Anna Lönnqvist blir det här en alldeles ljuvlig historia.
Anna Lönnqvist skriver med värme och känsla, och som alltid skapar hon karaktärer och relationer som känns äkta. Det är vanliga människor som det är lätt att relatera till. Jag tycker väldigt mycket om Ella. Miljöbeskrivningarna av det sommarvackra Stockholm är också riktigt fina och väcker en längtan hos mig.
Men det finns en grej som jag inte riktigt köper. Om man träffar en kille man sedan aldrig lyckas glömma, och man tänker på honom med jämna mellanrum under åren, och man vet både hans förnamn och efternamn, som dessutom är ovanligt, nog sjutton googlar man eller stalkar rätt på honom på Facebook? Att inte Ella gör det är så märkligt. Men nåja, då hade det väl blivit en helt annan historia…
Fakta:
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 374
Utgivningsår: 2021