Fjädertjuven – Kirk Wallace Johnson

En mörk kväll 2009 i den lilla staden Tring strax utanför London. En ung maskerad man tar sig in genom ett bakfönster till stadens naturhistoriska museum och stjäl hundratals små fågelkroppar, som funnits i museets ägo sedan 1800-talet. Århundradets naturvetenskapliga kupp är ett faktum. Frågorna är många och svaren dröjer. Vem är tjuven? Varför har fåglarna stulits och var finns de nu?

 
Kommentar:
Fjädertjuven – skönhet, besatthet och århundradets naturhistoriska kupp. Och jag hade ingen aning om att det här ens hade hänt. Förmodligen inte du heller.
 
Vissa böcker får mig att gå i spinn och bli helt besatt – och Fjädertjuven är precis en sådan bok. Den handlar om ett brott jag inte visste begåtts, om en värld jag inte visste fanns, och den är lika spännande som en thriller. Egentligen är det en kombination av true crime, historisk roman, deckare och levnadsskildring. SJUKT intressant och jag vill bara diskutera den här boken med alla jag möter.
 
Historien är helt osannolik, efterspelet är än mer osannolikt. Man både tappar hakan, äcklas och fascineras under läsningens gång, och jag garanterar en lärorik och fängslande läsupplevelse.
 
Fakta:
Originaltitel: The Feather Thief
Förlag: Brombergs Bokförlag
Antal sidor: 277
Utgivningsår: 2018
 
Finns på Bokus och Adlibris.