Offer 2117 – Jussi Adler-Olsen

I över 10 år har Assad arbetat tillsammans med Carl Mørck och Rose på Köpenhamnspolisens cold case-avdelning. Men vet de egentligen vem han är? Under årens lopp har Assad överraskat med kunskaper i de mest oväntade ämnen, han talar en rad olika språk och kan oskadliggöra en fiende på ett ögonblick. Var kommer han ifrån? Vilka hemligheter bär han på?
Kommentar:
Offer 2117 är åttonde boken i serien om Avdelning Q, efter Kvinnan i rummet, Fasanjägarna, Flaskpost från P, Journal 64, MarcoeffektenDen gränslöse och Selfies. Den här gången är det Assads historia som rullas upp och vi får veta vem han egentligen är och var han kommer ifrån.
Som alltid är det en tempofylld och tät historia som berättas. Det är action och spänning hela vägen. Det är också något mörkare än tidigare, och kanske inte lika mycket humor, även om det fortfarande finns en del av den varan.
Offer 2117 är inte den bästa boken i serien, men den är klart läsvärd. Jussi Adler-Olsen är en skicklig författare som vet hur man bygger en historia. Det här är en av mina favoritserier och nu väntar jag spänt på nästa del.
Fakta:
Originaltitel: Offer 2117
Förlag: Albert Bonniers förlag
Utgivningsår: 2019
Antal sidor: 511
Finns på Bokus, Adlibris. Omnbile