Blå, blå höstvågor – Christoffer Holst

Hösten har kommit och Cilla Storm arbetar som kriminalreporter på en podcast. Hon bor tillfälligt hos sin bästis och dricker ofta vin med Rosie, grannen från Bullholmen. Men relationen med den charmiga polisen Adam känns oklar. Varför har han så svårt att bestämma sig?

På det nya jobbet får Cilla i uppdrag att nysta i vad som hände societetslejonet Laila Damm, som försvann spårlöst 1988. Spåren leder Cilla tillbaka ut i Stockholms skärgård. Samtidigt anländer skådespelerskan Ella Svensson till Nordirland för att ta hand om sina föräldrars dödsbo. Där hittar hon något som får henne att snabbt återvända till Sverige.

Kommentar:
Blå, blå höstvågor är den andra delen i serien om kriminalreportern/privatspanaren Cilla Storm. Precis som första boken, Söta, röda sommardrömmar, så utspelar den sig till stor del på den lilla skärgårdsön Bullholmen.

Jag älskar den här hybriden mellan deckare och feelgood, det är en så lyckad mix. Det är mysigt på riktigt, det är rysligt på riktigt, och det är klurigt på riktigt. Ofta brukar det bli antingen eller, men i händerna på Christoffer Holst blir blandingen perfekt. Dessutom finns det härliga karaktärer och ett flyt i berättandet som gör boken till ett nöje att läsa.

Mysigt mysrysligt och underhållande!

Fakta:
Förlag: Forum Lovereads
Antal sidor: 277
Utgivningsår: 2019

Finns på Bokus Adlibris Omnible