Utan dig – Lina Areklew

Höstmörkret har sänkt sig över Örnsköldsvik. Ett gäng tonåringar har samlats på en grillplats vid havet för att festa. Vid midnatt hittas en av festdeltagarna blodig och medvetslös i en närliggande bäck.

Polisaspirant Fredrik Fröding är först på plats och ställs inför berusade och chockade ungdomar som alla påstår sig vara oskyldiga till det brutala överfallet. Utredaren Sofia Hjortén dras in i ett fall där familjer skyddar sina egna och där hon måste lära sig att förstå ungdomarnas hemliga värld.

Kommentar:
Utan dig är den fjärde delen i Ulvöserien, efter de tidigare Ur askan, I mörkret och Av skam. Jag är förtjust i den här serien, både för persongalleriet och miljöerna, och jag är glad att se att den fortsatt håller stilen!

Den här gången handlar det om ett brutalt överfall under en ungdomsfest ute i skogen. Men ingen på festen verkar ha sett något. Är det någon av festdeltagarna, eller någon helt utomstående, som är förövaren? Det blir en snårig utredning för Sofia och hennes kollegor när de måste försöka nysta i ungdomarnas hemligheter, och också reda ut hur väl föräldrar känner sina barn.

Parallellt så trasslas det vidare på hemmafronten, både för Fredrik och Sofia. Jag tycker det är lika spännande att följa relationsdramatiken som själva polisutredningen. Estonia-spåret har puttrat på i bakgrunden nu ett tag, men jag hoppas att det tar fart på allvar i nästa del. Det är dags nu!

Fakta:
Förlag: Bazar
Antal sidor: 407
Utgivningsår: 2024