I mörkret – Lina Areklew

En iskall vinternatt försvinner en fyraårig flicka från familjens fritidshus utanför Örnsköldsvik. Föräldrarna är utom sig av oro och hela trakten engageras i sökandet. Har hon lämnat huset frivilligt? Eller har någon fört bort henne? Snart visar det sig att ytterligare en familjemedlem är försvunnen och utredningen blir en kamp mot klockan för Sofia Hjortén och hennes kollegor.

Fallet väcker starka känslor hos Sofia, som väntar sitt första barn om några veckor. Höggravid tar hon upp jakten på den hänsynslösa förövaren som är beredd att offra allt för att få sin vilja igenom.

Kommentar:
I mörkret är uppföljaren till Ur askan, och den andra delen i Ulvöserien. Jag tyckte väldigt mycket om förra boken – men jag hade den inte färskt i minnet så det tog ett tag att få kläm på alla karaktärerna den här gången.

I mörkret är riktigt spännande, på flera plan. Dels har vi själva försvinnandet och den utredning som drar igång, vad har hänt med de försvunna familjemedlemmarna? Men det är minst lika spännande med allt som händer i Fredriks och Sofias respektive liv, plus det underliggande mysteriet med Fredriks bror Niklas som kanske eller kanske inte omkom på Estonia.

Jag ser fram emot nästa del, att nysta vidare om sanningen och att trassla ut alla olika relationstrådar. Det är minst sagt komplicerat läge!

Fakta:
Förlag: Bazar
Utgivningsår: 2022
Antal sidor: 350