Av skam – Lina Areklew

Två unga geocachare hittar kroppsdelar i en nedlagd malmgruva. Sofia Hjortén tvingas avbryta sin föräldraledighet och återgå i tjänst. Nästan omgående inkommer ett tips om att kvarlevorna kan tillhöra en kvinna som försvann 1959. En utredning drar igång och snart inträffar ett nytt mord.

Sofia kämpar med att kombinera rollen som mamma med rollen som polis, samtidigt som relationen med Fredrik Fröding är mer komplicerad än någonsin.

Kommentar:
Av skam är tredje delen i Ulvöserien, efter Ur askan och I mörkret. Det har gått ungefär ett halvår sedan händelserna i förra boken, Sofias dotter Astrid har hunnit bli sex månader. Fredrik har flyttat ihop med Ida. Men snart korsas Sofias och Fredriks vägar igen, något som ingen av dem vill, allra minst Sofia.

Samtidigt pågår en mordutredning när en hand hittats i en gammal gruva. Men hur gammal är den och var är resten av kroppsdelarna? Parallellt berättas en historia från 1950-talet då gruvdriften var igång på ön.

Den här gången är inte själva kriminalhistorien och mysteriet med handen det som är mest spännande, utan jag fastnar mer för relationsdramatiken i Fredriks och Sofias respektive liv. Det är komplicerat på många plan och jag väntar ivrigt på nästa del!

Fakta:
Förlag: Bazar
Antal sidor: 445
Utgivningsår: 2023