Som en vind genom Ådala – Åsa Liabäck

Våren spirar i koloniområdet i Linköping, och Anna är helt förälskad i sin nykomna bebis. Men det känns som att något är fel med Patric? Stephanie kämpar på med sin musikkarriär – men räcker musiken för att livet ska kännas fulländat? Marcus håller på att rota sig i Linköping igen, men minnena från New York gör sig ständigt påminda. Kanske kan en ny vänskap vara lösningen?

Ådalas favoritgubbe Ragnar funderar mycket på kärlek, och oväntad förälskelse vänder plötsligt upp och ner på hans liv. Och så har vi Rigmor, som alltid varit säker på sin position i koloniområdet. Men ett besked från en familjemedlem får hennes självförtroende att vackla. Går det att förändra sig själv så sent i livet?

Kommentar:
Som en vind genom Ådala är den fjärde, och avslutande, delen i serien om våra vänner i koloniområdet Ådala. (Efter I hjärtat av Ådala, Längtan över Ådala och Medan snön faller i Ådala.)

Jag har sagt det förut, att i verkligheten skulle det vara något av en mardröm att tillbringa sommaren tätt inpå andra människor i ett trångt kolonistugeområde, med gemensam toalett. Men i romanform blir det alldeles, alldeles underbart. Jag vill inget hellre än att bo granne med Ragnar och påta på i min lilla trädgård.

Det här är en varm och mysig serie, som bjuder på både glädje och sorg. Här finns kärlek och vänskap, och det allra finaste är att vänskapsrelationerna flyter över generationsgränserna.

Men visst är det bitterljuvt att ta farväl. Det här har varit en ljuvlig serie att följa, men det blir ett väldigt fint och värdigt avslut. Jag hoppas ändå att Åsa Liabäck återvänder till Ådala om ett par år, det finns ännu mycket kvar att berätta om vännerna i koloniområdet.

Fakta:
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 396
Utgivningsår: 2023