Medan snön faller i Ådala – Åsa Liabäck

Julen är sällan okomplicerad – och särskilt inte för våra karaktärer i Ådala koloniområde. Nu har grindarna till kolonin stängt för året, och snön har börjat falla över Linköping.

För Marcus kommer den här julen bli helt annorlunda. Hans ex är kvar i New York och själv har han precis anlänt till Sverige, med ett krossat hjärta och en osäker framtid. För Anna och Patric är det väntans tider som gäller, inom kort kommer deras barn till världen. Men strax innan jul sker något som vänder upp och ner på allt. Och så är det Stephanie som kämpar med sin musikkarriär, allt medan grannen i lägenheten ovanför blir en oväntad vän.

Ragnar gör sitt bästa för att hålla koll på alla sina vänner, samtidigt som kaffestugan i Ådala väntar på att invigas. Kommer julen bli fridfull för områdets alla själar? Och om inte – finns det möjlighet till en andra chans?

Kommentar:
Då var det dags för våra vänner i Ådala att fira jul, och precis som i de båda tidigare delarna I hjärtat av Ådala och Längtan över Ådala så är det här varm och mysig läsning. Den här gången är det dock både mörkare, sorgligare och mer tårfyllt än tidigare. Det känns som att precis alla drabbas av elände, och det är inte riktigt det jag vill ha i mina julromaner. Lite olycka får det gärna vara, men här var det för mycket elände.

Men jag ska inte skrämma upp er, det är trots allt en mysig feelgood det här. Det slutar varmt och fint, jättefint till och med, men jag fick gråta och snora en hel del på vägen.

Ragnar är som vanligt en favoritkaraktär, alla borde ha en bästis som Ragnar. Men jag tycker om alla karaktärerna, de har blivit som mina vänner. Och just de varma och fina vänskapsrelationerna över generationsgränserna är det finaste med hela Ådala-serien. Man vill ju bara hänga med det här kolonigänget, hela tiden.

Fakta:
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 334
Utgivningsår: 2022