Längtan över Ådala – Åsa Liabäck

I Ådala koloniområde står livet aldrig still.

Anna har länge längtat efter barn, men vägen dit visar sig vara svårare än hon trott, trots att hon och Patric är så nykära. Margareta kämpar med känslorna för Rune, vars fru blir allt sjukare. Stephanie jobbar på med musikkarriären, och saker och ting verkar äntligen lossna! Hon har även förälskat sig, men är han så perfekt som han först verkar?

Ådalas alltiallo och kluriga gubbe, Ragnar, gör sitt bästa för att hålla koll på alla intriger som växer upp bland grönskan. Men när en ny familj skaffar sig en stuga på Dahliavägen rör det upp starka känslor i området.

Kommentar:
Ett besök i Ådala koloniområde är precis vad jag behövde just nu. När längtan efter sommar och värme är som störst och världen utanför är otäck och grym, så är vännerna i koloniområdet ett mysigt andningshål och en varm verklighetsflykt.

Jag har sagt det förut, att i verkligheten skulle det vara något av en mardröm att tvingas tillbringa sommaren tätt inpå andra människor i ett trångt kolonistugeområde, med gemensam toalett. Men i romanform blir det alldeles, alldeles underbart. Jag vill ha en egen liten stuga, odla vitlök och vattna tagetes, skvallra över staketet med Margareta, sitta på taket med Stephanie, dricka vin med Anna och fiska med Ragnar. Och inte bara fiska, jag vill hänga med Ragnar hela dagarna.

Längtan över Ådala bjuder på glädje och sorg, kärlek och svek, och inte minst vänskap över generationsgränserna. Allt i en varm och charmig blandning. Mysvärdet är på topp, karaktärerna blir dina bästisar, och det är bästa sortens verklighetsflykt.

Fakta:
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 334
Utgivningsår: 2022