Mitt namn, ditt blod – Lina Arvidsson

Sonja har vuxit upp i en familj där psykisk ohälsa och ett överbeskyddande föräldraskap överskuggat allt. Nu tar hon ett stort steg mot självständighet genom att börja studera på den lokala folkhögskolan, till pappans stora förskräckelse. 

Men precis när Sonja börjar våga ta för sig av sitt nya liv slår olyckan till och i svallvågorna av den så upptäcker hon att det är något i familjens förflutna som inte stämmer. En skugga sträcker sig från hennes födelse i föräldrarnas hemby Bruksvallarna ända in i nuet, en skugga som verkar vilja dem alla illa. 

Kommentar:
Efter Ett hem att dö för, Blåmärken och Rötter av blod är Lina Arvidsson tillbaka med en fjärde spänningsroman: Mitt namn, ditt blod. I de båda första rörde vi oss i stadsmiljö men här i de två senaste är det glesbygden och ett sökande efter rötter som gäller. Gemensamt för de alla fyra är att stämningen är skickligt uppbyggd med en lågmäld spänning och nerv som stegvis ökar.

Jag är särskilt förtjust i Arvidssons karaktärsbyggen, där huvudpersonen alltid är en ung, lite ensam och vilsen kvinna. Persongalleriet i övrigt är alltid levande och lite ovisst – man sitter alltid med en viss nervositet och vet inte vem man kan lita på och vem som hyser onda avsikter. Även om man tror att man listat ut allt som kommer att hända och hur det kommer sluta, så kan man aldrig vara riktigt säker på att det faktiskt blir så. Jag tycker också om miljöerna som förflyttar mig till platsen jag läser om, i det här fallet Bruksvallarna.

Mitt namn, ditt blod är ännu en fullträff av Lina Arvidsson,

Fakta:
Förlag: Lind & Co
Antal sidor: 275
Utgivningsår: 2023