Ett hem att dö för – Lina Arvidsson

 

22-åriga Hanna bor i ett kollektiv i en förort till Stockholm. Hon arbetar som timvikarie på hemtjänsten och drömmer om en egen bostad. När hon får frågan om hon vill dryga ut kassan genom att vattna blommorna hos ett bortrest par, som bor i ett vackert villaområde, tar hon chansen.

 
Men Hanna upptäcker snart att det finns någon mer än hon själv i huset. ”Någon” visar sig vara Simone, som säger att hon är vän till husägarna och att hon gömmer sig från sin våldsamme ex-pojkvän. Men vem är Simone egentligen? Och vad är hon ute efter?
 
Kommentar:
Ett hem att dö för är en psykologisk spänningsroman som är väldigt nära fullträff för mig. Det är riktigt spännande, och även om jag i stort sett kan lista ut vad som har hänt så sitter jag som på nålar hela vägen fram till upplösningen.
 
Just upplösningen är väl också det som är det lilla minuset. Det kommer så hastigt, och det finns också en hel del logiska luckor som jag inte riktigt köper, men ÄNDÅ blir det så himla bra!
 
Jag tycker om beskrivningen av Hanna, hennes hårplockerier är nästan det läskigaste med hela historien, och hela hennes situation med bostaden, jobbet och ekonomin är välskildrad. Hur det är att inte ha ett riktigt hem, att inte få pengarna att räcka till, och att vara ensam i en storstad.
 
Ett hem att dö för är en nervkittlande spänningsroman som ger både rysningar och mersmak.
 
Fakta:
Förlag: Lind & Co
Antal sidor: 331
Utgivningsår: 2019
 
Finns på Bokus och Adlibris.