Min lyckliga plats – Emily Henry

Harriet och Wyn har varit det perfekta paret ända sedan de träffades i college – de hör ihop som salt och peppar, te och honung, sommar och sol. Det vill säga fram tills nu. De gjorde slut för sex månader sedan. Och de har fortfarande inte berättat det för sina vänner. Och det är därför de plötsligt delar det största sovrummet i stugan i Maine som har varit deras kompisgängs semesterställe det senaste decenniet.

Men det här året tvingas Harriet och Wyn ljuga för alla för att hemligheten inte ska komma ut, samtidigt som de försöker ignorera det faktum att de saknar varandra så att det gör ont. För stugan är till salu och det här är sista veckan de någonsin kommer att få vara där tillsammans. Harriet och Wyn vägrar vara orsaken till att denna sista tid blir förstörd, så de låtsas. Efter att ha varit kära i flera år, hur svårt kan det vara att låtsas vara det i en vecka … inför de som känner en bäst?

Kommentar:
Om du ännu inte hittat den perfekta sommarläsningen så kan du sluta leta och istället börja läsa Min lyckliga plats. Det blir nästan inte charmigare än så här.

Inte bara för att det är en Emily Henry-klassisk romantisk feelgood med oemotståndlig kemi hos kärleksparet (eller skilsmässoparet i det här fallet), utan också för det härliga kompisgänget, det mysiga sommarhuset, och de pittoreska omgivningarna i Maine. Jag vill inget hellre än att semestra där med dem – huset är ju till salu, jag lägger bud direkt!

Och visst är det en förutsägbar historia, och visst blir man smått irriterad på Harriet och Wyn som inte kan vara ihop fast de vill – jamen hitta en lösning då, hur svårt kan det vara? Men samtidigt så vet man ju att saker ofta är mer komplicerade i verkligheten än i teorin. (Och om allt går som på räls och är enkelt, då blir det en vansinnigt tråkig bok att läsa.)

Hur som helst – Min lyckliga plats är ännu en urmysig och supercharmig roman av Emily Henry, väl värd att njuta av! Läs också Bokälskare, Sommarmöten och Strandläsning.

Fakta:
Originaltitel: Happy Place
Förlag: LavenderLit
Antal sidor: 438
Utgivningsår: 2023