Strandläsning – Emily Henry

Augustus Everett är en hyllad romanförfattare. January Andrews skriver bästsäljande romanceböcker. De är varandras raka motsatser. Faktum är att det enda de har gemensamt är att de bor grannar, i varsitt strandhus, och har drabbats av skrivkramp.
 
Det vill säga tills de en kväll antar en utmaning: Augustus ska tillbringa sommaren med att skriva något romantiskt och January ska skriva nästa stora amerikanska roman. Hon ska lära honom allt hon kan om romantiska komedier och han ska låta henne intervjua överlevare från en sekt. Inga problem. Båda kommer att skriva klart sina böcker och ingen kommer att bli förälskad. Inte alls.
 
Kommentar:
Strandläsning är YA i vuxentappning. Det vill säga läsning för alla oss som älskar författare som Jenny Han eller John Green men blivit lite för gamla för att helt kunna relatera. Då är Strandläsning perfekt! 
 
Det finns en ungdomlig känsla över hela berättelsen, och en flirtig, rolig dialog som får mig att fånle. Kemin mellan Augustus och January är klockren. Jag gillar dem båda som karaktärer. Jag gillar också miljöerna – strandhus hallå? – och de övriga personerna i den lilla staden. 
 
Strandläsning är rolig och romantisk men här finns också svärta i form av sorg efter en förälder, brustna förhållanden, och ensamhet. Helt enkelt urmysig, och definitivt en roman som hjälper dig genom höstmörkret.
 
Fakta:
Originaltitel: Beach Read
Förlag: LavenderLit
Utgivningsår: 2020
 
Finns på Bokus och Adlibris.