Bokälskare – Emily Henry

Hela Nora Stephens liv består av böcker. Som litterär agent i New York gör hon allt för sina författare, men också för sin älskade lillasyster Libby. Så när Libby ber Nora följa med till den idylliska småstaden Sunshine Falls i North Carolina ställer hon upp, om än motvilligt. Planen är att de ska ha en avkopplande systersemester tillsammans, samtidigt som Libby i hemlighet hoppas att Nora ska bli hjälte i sitt eget liv och inte bara i andras.

Men i stället för picknickar i mysiga gläntor och heta möten med någon sexig skogshuggare eller snygg landsortsläkare, springer Nora ideligen på Charlie Lastra, en butter förläggare som också kommer från New York. Det skulle kanske ha kunnat bli gulligt och romantiskt, om det inte vore för det faktum att Nora och Charlie redan har träffats massor av gånger hemma i stan – och det har aldrig varit det minsta gulligt..

Kommentar:
Bokälskare är en perfekt roman att plocka upp när höstrusket börjar kännas alltför deppigt. Jag tror jag satt med ett fånigt leende konstant under läsningen, det går bara inte att värja sig.

Själva historien kan vi – karriärinriktad storstadsbo flyr till småstaden och hittar kärleken – men det går inte riktigt till på samma sätt som vi är vana vid. Det är en slags mix av romance och feelgood, som en Hallmarkfilm, men jag tycker att Emily Henry skriver med glimten i ögat som gör att det inte alls blir en sockersöt historia. Jag tycker också om pingpong-dialogen och allt bokpratet mellan Nora och Charlie.

Bokälskare är mysig, charmig och härlig underhållning! Jag har tidigare läst Strandläsning och Sommarmöten av Emily Henry, där den första var topp och den andra lite mer nja, men Bokälskare är den allra bästa av de tre.

Fakta:
Originaltitel: Book Lovers
Förlag: LavenderLit
Utgivningsår: 2022