Julafton på den lilla ön i havet – Jenny Colgan

Julen är en tid för att mysa framför brasan och kanske njuta av den skotska klassikern sirapskaka med hutt – om du inte råkat bli gravid med din före detta chef förstås, och inte vet hur du ska berätta det för honom. Kommer Flora att samla modet och avslöja sanningen för sina nära och kära? Och kommer hennes pojkvän Joel tycka att hon är bärare av goda nyheter – eller kommer den här julen bli lika gråkall som högländerna i midvintertid?

Samtidigt försöker Saif, läkare och flykting från det krigshärjade Syrien, njuta av sin första västerländska jul tillsammans med sina söner. Hans fru är dock fortfarande saknad, och hennes frånvaro påverkar dem alla. Kan familjen finna tröst och glädje ändå?

Kommentar:
Efter Sommar på den lilla ön i havet och Tillbaka till den lilla i ön i havet är det så dags att få fira jul med våra favoritpersoner på Mure. Feelgood, Colgan och omslagsbilden kan missleda, men den här serien innehåller väldigt mycket mer tunga ämnen och mörker än fluff – om än det finns en silverkant runt allt det jobbiga och sorgliga som händer. Det blir en bra blandning helt enkelt.
Sådär jättemycket julmys blir det inte, och det här är den svagaste boken i serien. Men det betyder inte att jag inte uppskattar den. Att läsa de här böckerna är lite som att komma hem och träffa gamla vänner, med vanliga och ovanliga problem och glädjeämnen.
Den som vill läsa mer från Mure behöver inte vänta så länge. I slutet på januari kommer kortromanen En avlägsen kust, med Lorna och Saif i fokus.
Fakta:
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 303
Utgivningsår: 2019
Finns på Bokus, Adlibris och Omnible